Τι χρειαζόμαστε
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
330 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
-
4 αυγά
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γλ. baking powder
-
3 κ.σ. κακάο
-
450 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
-
150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
-
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
-
Λίγη ζάχαρη άχνηπροαιρετικά
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. |
2
έγινε
|
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. |
5
έγινε
|
Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. |
6
έγινε
|
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή). |
7
έγινε
|
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά). |