Τι χρειαζόμαστε
-
4 αυγά
-
1/4 κούπας γάλα
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Λίγο αλάτι
-
Λίγο φρέσκο πιπέρι
Θα σας εκμυστηρευτώ το εξής: Το αγαπημένο μου πράγμα όταν πηγαίνω σε ξενοδοχεία είναι το πρωινό (μη σχολιάσετε). Να κατεβαίνω στο εστιατόριο και να βλέπω έναν θεόρατο μπουφέ με δεκάδες επιλογές. Να χορταίνει το μάτι μου πρώτα και μετά το στομάχι μου.
Croissants, ζεστά ψωμιά, κέικ, muffins, μαρμελάδες, μέλια, φρούτα, τυριά, γάλατα, δημητριακά, γιαούρτια, λουκάνικα, αλλαντικά, αυγά... Ω ναι! Αυγά. Κάθε φορά θέλω να γεμίσω το πιάτο μου με όλα αυτά τα καταπληκτικά φαγητά από τον μπουφέ και κάθε φορά καταλήγω να κάνω το εξής (ίδιο) πράγμα: Να γεμίζω το πιάτο μου (δύο και τρεις φορές) ΜΟΝΟ με scrambled eggs και ντομάτα.
Είναι το αγαπημένο μου είδος αυγών και δε μπορώ να το χορτάσω. Ειδικά αν είναι φτιαγμένα όπως πρέπει είμαι ικανή να σκάσω από το φαγητό (και να μη μπορώ να φάω τίποτα άλλο όλη την υπόλοιπη μέρα (τρόπος του λέγειν).
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά. |
2
έγινε
|
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά (όσο πιο πολύ χτυπήσουμε, τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα αυγά). |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. |
4
έγινε
|
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, ρίχνουμε τα αυγά, αλλά δεν τα ανακατεύουμε. Περιμένουμε να πήξουν από την κάτω μεριά. |
5
έγινε
|
Με μία πλαστική σπάτουλα σπρώχνουμε τα αυγά από τις άκρες προς το κέντρο, αφήνοντας το υγρό των αυγών να κυλήσει στο τηγάνι. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πλευρές μέχρι να μην υπάρχει άλλο υγρό αυγό. |
6
έγινε
|
Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο υλικό, το προσθέτουμε σε αυτό το σημείο, σβήνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε τα αυγά μέχρι να είναι μαγειρεμένα, αλλά να είναι μαλακά (δεν τα σπάμε όταν τα γυρίζουμε) |