τραχανάς με κιμά

0 0
τραχανάς με κιμά

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Το αγαπημένο φαγητό των παιδιών, αλλά με τον θρεπτικότατο τραχανά.

  • Άτομα 4
  • Εύκολο

Τι χρειαζόμαστε

Κοινοποίηση

Κάθε φορά που μαγειρεύω κιμά για μακαρόνια, φτιάχνω διπλάσια ποσότητα γιατί η μισή μπαίνει κατάψυξη για κάτι μέρες που δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω και τα παιδιά θέλουν να φάνε ένα αγαπημένο τους φαγητό. Αυτές τις ημέρες λοιπόν, τον βγάζω από την κατάψυξη, τον ζεσταίνω και είτε τον σερβίρω με τα μακαρόνια, είτε βράζω τα μακαρόνια (συνήθως κοφτό μακαρονάκι) μέσα στον κιμά, βάζω και λίγο τυρί πριν να είναι έτοιμα και τα παιδιά τρελαίνονται. 

Κάποια στιγμή λοιπόν, σκέφτηκα, επειδή η κόρη μου αγαπάει πολύ τον τραχανά, να κάνω το ίδιο ακριβώς με τραχανά. Στην τελική, δεν είχα και τίποτα να χάσω. Αν δεν έβγαινε καλό, δε θα το τρώγαμε. 

Λοιπόν, έχω να σας πω ότι το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Η μικρή ενθουσιάστηκε και εγώ επίσης, διότι βρήκαμε άλλον ένα τρόπο να τρώμε τον αγαπημένο μας τραχανά Βλάχα, όχι μόνο γιατί φτιάχνεται με τα πιο αγνά υλικά, αλλά γιατί ακόμα και σήμερα, ο τραχανάς αυτός απλώνεται με το χέρι, όπως παλιά. Και αυτό τον κάνει να έχει  το χαρακτηριστικό του σχήμα και την ιδιαίτερη υφή, την οποία λατρεύει η Μαρία μου. 

(Visited 1,062 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον κιμά (από μακαρόνια) που μας έχει περισσέψει ή που τον έχουμε αποθηκεύσει στην κατάψυξη.

2
έγινε

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και προσθέτουμε λίγο νερό.
Όσο ρουφάει το νερό ο τραχανάς, τόσο ρίχνουμε (λίγο λίγο. Είναι προτιμότερο να απορροφάται το υγρό και να προσθέτουμε, από το να ρίξουμε πολύ εξαρχής).

3
έγινε

Αν θέλουμε, ρίχνουμε μέσα και τυρί τριμμένο (λίγο πριν να είναι έτοιμος ο τραχανάς), ειδάλλως τον σερβίρουμε με το τυρί τριμμένο από επάνω.
Το πιάτο αυτό (όπως και όλα τα πιάτα με τον τραχανά) τρώγεται ζεστό.

themis

προηγούμενη
“πουγκάκια” ομελέτας με ψωμί του τοστ
επόμενη
κλασική σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο
προηγούμενη
“πουγκάκια” ομελέτας με ψωμί του τοστ
επόμενη
κλασική σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο