quiche lorraine
χωρις γλουτενη

1 0
quiche lorraine

Κοινοποιήστε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτήν τη διεύθυνση

Τι χρειαζόμαστε

Για τη ζυμη
250 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. μαργαρίνη
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
2 κ.σ. Για τη γεμιση γιαούρτι
Για τη γεμιση
500 ml. κρέμα γάλακτος
3 φέτες χοντρά κομμένο ζαμπόν
2 φέτες χοντρά κομμένη γαλοπούλα
4 αυγά
1/3 κούπας γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο αλάτι
Λίγο φρέσκο πιπέρι

Σημειώστε αυτή τη συνταγή

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Χαρακτηριστικά:
  • Gluten Free

Με αυτή τη βάση φτιάχνετε ό,τι τάρτα θέλετε!

  • 1.10
  • Μεσαίο

Τι χρειαζόμαστε

  • Για τη ζυμη

  • Για τη γεμιση

Κοινοποίηση
(Visited 1,601 times, 1 visits today)

Τι κάνουμε

1
έγινε

Ετοιμαζουμε τη ζυμη

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μαζεύουμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια και την τυλίγουμε σε μία διάφανη μεμβράνη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά (μπορούμε να την αφήσουμε όσο θέλουμε μετά, αρκεί να περάσουν τα 20 λεπτά).
Βάζουμε το μίγμα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε με έναν πλάστη (να έχει πάχος 1-1,5 εκ.).
To απλώνουμε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα (το αναποδογυρίζουμε με τη λαδόκολλα), την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180ºC.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο & την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

2
έγινε

Ετοιμαζουμε τη γεμιση

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά (εκτός από την παρμεζάνα).

3
έγινε

φτιαχνουμε την ταρτα

Ρίχνουμε τη γέμιση στη βάση της τάρτας.

4
έγινε

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

5
έγινε

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ºC.

themis

προηγούμενη
κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι
επόμενη
σοκολατένιο κέικ με παντζάρι
προηγούμενη
κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι
επόμενη
σοκολατένιο κέικ με παντζάρι