Τι χρειαζόμαστε
-
100 γρ. αλεύρι
-
2 κ.σ. κακάο
-
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
1/4 κ.γλ. αλάτι
-
1/2 ώριμη μπανάνα λιωμένη
-
100 γρ. μέλι
-
2 κ.σ. ηλιέλαιο
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-
1/2 ώριμη μπανάνα ψιλοκομμένη
Πόσες φορές μου έχετε ζητήσει γλυκά χωρίς ζάχαρη; Αμέτρητες. Και η αλήθεια είναι ότι το να φτιάξεις κάτι γλυκό χωρίς ζάχαρη δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση.
Επειδή όμως την ζάχαρη πρέπει να την περιορίσουμε (όλοι μας) όσο το δυνατόν περισσότερο στη διατροφή μας, ψάχνω και εγώ συνέχεια να βρίσκω και να φτιάχνω συνταγές για γλυκά άνευ αυτής. Γιατί μη νομίζετε. Έχω και εγώ μία κόρη, η οποία κάθε απόγευμα θέλει "κάτι γλυκό". Και τις μισές ημέρες της εβδομάδας αυτό το γλυκό είναι φρούτο (ή φρουτοσαλάτα ή χυμός ή smoothie), αλλά τις υπόλοιπες κάτι πρέπει να της δώσω.
Αυτήν την συνταγή την έφτιαξα εχθές το απόγευμα για πρώτη φορά (γιατί η μικρή λατρεύει τα cookies) και η επιτυχία της ήταν θεόρατη. Γιατί από τη μία το μελάκι (το οποίο αγαπάμε) από την άλλη η μπανάνα που δίνει μία φοβερή γλυκύτητα στα μπισκότα, τα cookies αυτά βγήκαν μούρλια. Εξαφανίστηκαν τα μισά και τα άλλα μισά "έφυγαν" σήμερα για το σχολείο (για να κεράσει και τις φίλες της φυσικά).
Σας το υπογράφω ότι όταν την φτιάξετε, θα την καθιερώσετε στις απαραίτητες γλύκες συνταγές του παιδιού σας!
Τι κάνουμε
1
έγινε
|
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. |
2
έγινε
|
Σε άλλο μπολ βάζουμε την λιωμένη μπανάνα, το μέλι, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα της βανίλιας και τα αναμιγνύουμε. |
3
έγινε
|
Ρίχνουμε το μίγμα της μπανάνας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. |
4
έγινε
|
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και την υπόλοιπη μπανάνα (που έχουμε ψιλοκόψει) και τα ανακατεύουμε. |
5
έγινε
|
Ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 12-14'. |