Ντομάτα

H υψηλή οξύτητα της ντομάτας την κάνει ιδανική υποψήφια για κονσερβοποίηση (είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο είχε κονσερβοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο ή λαχανικό). (Visited 63 times, 1 visits today)

themis

11 Οκτωβρίου 2012

Κουνουπίδι

Tο κουνουπίδι είναι μέλος της οικογένειας των Κραμβοειδών, η οποία περιλαμβάνει επίσης το μπρόκολο, τη λαχανίδα, το λάχανο, το γογγύλι, το λαχανάκι Βρυξελών και το Κινέζικο λάχανο. Όλα τα λαχανικά της οικογένειας των Κραμβοειδών έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα τετραπέταλα άνθη τους φέρουν κάποια ομοιότητα με τον Ελληνικό σταυρό, πράγμα...

themis

11 Οκτωβρίου 2012

Κόκκινο λάχανο

Tο κόκκινο λάχανο περιέχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ότι το πράσινο λάχανο, ενώ η ποικιλία πράσινου λάχανου περιέχει διπλάσιο φολικό οξύ από ότι το κόκκινο λάχανο. (Visited 99 times, 1 visits today)

themis

11 Οκτωβρίου 2012

Σπαράγγι

Για πάνω από 2.000 χρόνια, οι άνθρωποι πίστευαν πως το σπαράγγι είχε φαρμακευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούταν ως καθαρτικό, για τη βελτίωση της όρασης και για την ανακούφιση από τον πονόδοντο.

themis

11 Οκτωβρίου 2012
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here