pancakes (χωρίς γλουτένη)
pancakes (χωρίς γλουτένη)
2016-01-07 09:17:13
Τι χρειαζόμαστε:
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 250 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 150 ml. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- Βούτυρο ή λάδι για τηγάνισμα
Τι κάνουμε:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το χέρι μας ελαφρά μέχρι να αφρατέψει (ένα λεπτό περίπου).
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα (δε θέλουμε να αφρατέψουν).
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακετεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί (η υφή του θα πρέπει να είναι σαν κρέμα μωρού).
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο (ίσα ίσα για να μην κολλήσουν τα pancakes) και προσθέτουμε από το μείγμα 2 κ.σ.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
- Σερβίρουμε με μέλι, αυγά, φρούτα, γιαούρτι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Σημειώσεις
- Το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί για 2 ημέρες στο ψυγείο.
Mamaknows https://mamaknows.gr/
(Visited 2,066 times, 1 visits today)