3 συνταγές με κουλούρι Θεσσαλονίκης για το σχολείο

Αρχές Σεπτέμβρη σημαίνει αρχές καινούργιας σχολικής χρονιάς. Ξεκινάνε οι ετοιμασίες για όλα τα απαραίτητα σχολικά και εξωσχολικά και ξεκινάει επίσης και ο καθημερινός γολγοθάς του τι θα ετοιμάσεις για το lunch box του παιδιού σου. Πόσες φορές έχεις ακούσει να σου λέει "Πάλι το ίδιο ρε μαμά;". Εγώ το είχα ακούσει πολλές πάντως. Γι' αυτό το λόγο έγραψα και το βιβλίο "Τι θα φάω στο σχολείο μαμα;", για να δώσω ιδέες, συμβουλές αλλά και 80 συνταγές σε όλες τις μανούλες που κάθε πρωί ταλαιπωρούνται. 

Η πιο βασική ερώτηση για την επιλογή των σνακ που θα δώσουμε είναι ποια είναι τα κριτήρια επιλογής τους. Τα σνακ λοιπόν αυτά πρέπει να είναι:

  1. Υγιεινά, με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που επιβάλλεται να λαμβάνουν ημερησίως τα παιδιά.
  2. Εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους, για να μην τρέχουμε πιο πολύ από όσο ήδη τρέχουμε.
  3. Διατηρήσιμα, ώστε, ακόμη κι αν απαιτούν περισσότερη ώρα, να τα ετοιμάζουμε σε μεγάλη ποσότητα και ή να τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη ή να τα φυλάμε στο ψυγείο λίγες ημέρες, κάνοντας τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό και γλιτώνοντας το καθημερινό άγχος «τι θα δώσω στο παιδί μου σήμερα;».
  4. Εύκολα και στη μεταφορά τους.
  5. Αγαπητά στα παιδιά, οπότε θέλουν χρώμα, γεύση, δηλαδή το λιγότερο να είναι πεντανόστιμα, για να επιστρέφει άδειο το ταπεράκι στο σπίτι!

Σε συνεργασία λοιπόν με την ΑΒ Βασιλόπουλος και το #madewithAB, σας ετοιμάσαμε 3 εύκολες και διαφορετικές συνταγές για 3 διαφορετικά σάντουιτς. Αντί να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό ψωμί, χρησιμοποιήσαμε κουλούρι Θεσσαλονίκης και το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο γευστικότατο, αλλά είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει να δίνουμε. Γιατί ίσως το πιο βασικό όπλο μας στην καθημερινή προετοιμασία του lunch box είναι η φαντασία και η δημιουργία διαφορετικών καθημερινών συνταγών με ένα μικρό spin.

Και το καλύτερο. Για να αγοράσετε τα υλικά αυτών των συνταγών κάνετε ένα απλό κλικ εδώ και σας έρχονται στο σπίτι σας!
Αγοράστε τα υλικά σας στο AB Click2shop

3 συνταγές με κουλούρι Θεσσαλονίκης
Κουλούρι με τυρί κρέμα και γαλοπούλα
  1. 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  2. 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  3. 2 φέτες ΑΒ γαλοπούλα καπνιστή
Κουλούρι με τονοσαλάτα
  1. 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  2. 2 κουτ. σούπας ΑΒ τόνος τεμαχισμένος σε νερό
  3. 1 κουτ. σούπας καλαμπόκι, βρασμένο
  4. 1 κουτ. σούπας καρότο, τριμμένο
  5. ½ αβγό, βραστό
  6. 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  7. 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
Κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα
  1. 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  2. 500g AB φουντούκια ωμά
  3. 1 ½ κουτ. σούπας κακάο
  4. 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  5. 3 κουτ. σούπας μέλι
  6. ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  7. 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  8. 1 μπανάνα
Κουλούρι με τυρί κρέμα και γαλοπούλα
  1. Κόβουμε το κουλούρι στη μέση.
  2. Αλείφουμε το τυρί κρέμα και στις 2 φέτες.
  3. Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας και τις βάζουμε στο κουλούρι.
Κουλούρι με τονοσαλάτα
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το αβγό και αφού κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  2. Παράλληλα, τρίβουμε το καρότο.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την τονοσαλάτα.
  4. Κόβουμε το κουλούρι στη μέση και αλείφουμε την τονοσαλάτα.
Κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα
  1. Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC στις αντιστάσεις, για 40’, ανακατεύοντάς τα όταν περάσουν τα πρώτα 15’.
  2. Τα μεταφέρουμε σε μία πετσέτα, αφαιρούμε με τα χέρια μας όση περισσότερη από τη φλούδα τους μπορούμε, τρίβοντάς τα μέσα στην πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Τα ρίχνουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά για περίπου 5-7’, μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε στο μούλτι το κακάο, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το γάλα, και τα ξαναχτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Αποθηκεύουμε τη σπιτική πραλίνα σοκολάτας σε ένα γυάλινο βαζάκι και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο (μπορεί να διατηρηθεί για 3-4 μέρες).
  6. Κόβουμε το κουλούρι στη μέση.
  7. Αλείφουμε την πραλίνα στη μία φέτα.
  8. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και την προσθέτουμε στο κουλούρι.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.