Κλασσική και Ελληνική πίτσα με βάση από κολοκυθάκι

Pizza. Ένα φαγητό που αγαπάει όλος ο κόσμος. Και τι να πρωτοπεί κανείς γι’αυτό το φαγητό; Άλλοι την θέλουν με λεπτό ζυμάρι στον ξυλόφουρνο, άλλοι την προτιμούν με αφράτο ζυμάρι, μερικοί την θέλουν κλασική με mozzarella, άλλοι θέλουν να την απολαμβάνουν με αλλαντικά, άλλοι την θέλουν vegetarian. Όπως και να έχει η pizza είναι ένα φαγητό το οποίο είναι στις καρδιές όλων μας. Για να μη μιλήσω πιο συγκεκριμένα για τα παιδιά. Είναι μέσα στο top 5 των αγαπημένων τους φαγητών ανεξαιρέτως.

Εγώ λοιπόν εδώ θα σας δείξω μία εντελώς διαφορετική παραλλαγή της pizza. Διότι δε θα “παίξουμε” με τα toppings της. Αυτά άλλωστε έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις μας, αλλά και με την όρεξή μας τη στιγμή που την φτιάχνουμε. Θα σας δείξω μία εντελώς διαφορετική βάση, η οποία δεν έχει αλεύρι. Είναι βάση με κολοκυθάκι! Oh yeah! Αυτό που ακούτε. Θα φτιάξουμε μία pizza με βάση αυτό το φοβερό λαχανικό (και ξέρετε την αδυναμία μου στα λαχανικά), τυριά και αυγά.

PIZZA AB OFFICIAL 1A

Μιας λοιπόν που πλησιάζει και η ημέρα της μητέρας, ας μπούμε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά μας και ας διασκεδάσουμε μαγειρεύοντας κάτι τόσο υγιεινό και συγχρόνως τόσο αγαπημένο. Και φυσικά επιλέγουμε πάντα για τα παιδιά μας (και για εμάς) τα καλύτερα υλικά για να φτιάξουμε την pizza μας (και οποιοδήποτε άλλο φαγητό). Υλικά που Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει φροντίσει να διαλέξει για εμάς.

PIZZA AB OFFICIAL 2

Γιατί και φέτος, στο πλαίσιο του ανανεωμένου #madewithAB, θα σας δείξουμε φοβερές συνταγές όλες με ένα spin για να τις αγαπήσουν τα παιδιά σας. Πάντα υγιεινές, εντελώς yummy και οικονομικές. Και επειδή, εκτός των άλλων, σκεφτόμαστε και τη δική σας ευκολία, μπορείτε με μόλις λίγα click από τον υπολογιστή σας, να παραγγέλνετε όλα τα υλικά των συνταγών (και ό,τι άλλο θέλετε φυσικά), χωρίς καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας.

Κλασσική και Ελληνική πίτσα με βάση από κολοκυθάκι
Για τις δύο βάσεις
  1. 800 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
  2. 4 αβγά
  3. 140 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  4. 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  5. 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
  6. 1 κ.γλ. ρίγανη
  7. 2 πρέζες αλάτι
Για την κόκκινη σάλτσα
  1. 150 γρ. αποφλοιωμένα τοματίνια
  2. 60 γρ. passata
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. ½ κ.σ. ρίγανη
  5. Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Για τα toppings της κλασσικής πίτσας
  1. 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  2. 3 φέτες ΑΒ γαλοπούλα βραστή, σε κομματάκια
  3. 12 Τοματίνια ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ τ. Βελανίδι, κομμένα στη μέση
  4. 50 γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε ροδέλες
Για τα toppings της ελληνικής πίτσας
  1. 1 ντομάτα μεγάλη, σε ροδέλες
  2. ½ πιπεριά πράσινη, σε κομμάτια
  3. ½ κρεμμύδι, σε ροδέλες
  4. 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  5. 90 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  6. 3 φέτες ΑΒ γαλοπούλα βραστή, σε κομματάκια (προαιρετικά)
Για τη βάση
  1. Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το τοποθετούμε σε μία πετσέτα, το τυλίγουμε και το «στύβουμε» για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται, για να έχουμε μία τραγανή βάση.
  2. Το αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε για 15-20’.
  3. Το ξαναστύβουμε στην πετσέτα για να φύγουν όσα υγρά έχουν μείνει.
  4. Τοποθετούμε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  5. Απλώνουμε με τα χέρια μας το μισό μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση πίτσας. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μίγμα σε ένα δεύτερο ταψί και δημιουργούμε τη δεύτερη βάση.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20’, μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις, τις γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10’.
Για την κόκκινη σάλτσα
  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Περιχύνουμε στις δύο βάσεις.
Για τα toppings
  1. Γαρνίρουμε κάθε πίτσα με τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε άλλα 6-8’. Σε αυτό το στάδιο η βοήθεια των μικρών μας chefs είναι πολύτιμη!
  2. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε όλοι μαζί!
Mamaknows http://mamaknows.gr/
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, τα υλικά τα βρίσκετε εδώ.

Comments are closed.