Κριθαράκι taco

Το μεξικάνικο είναι ένα φαγητό που πάντα μου άρεσε. Το είχα φάει θυμάμαι πρώτη φορά μικρή και παρόλο που ήταν μία γεύση καινούργια (ξέρετε, με τα φασόλια, το guacamole, το sour cream) ήταν σίγουρα μία γεύση που ήθελα να ξαναδοκιμάσω (και η αλήθεια είναι ότι την έχω δοκιμάσει εκατοντάδες φορές στη ζωή μου).

Τα παιδιά μου το λατρεύουν. Ένα βράδυ ήθελαν μεξικάνικο, αλλά δεν είχα τα απαραίτητα υλικά. Επιπλέον είχα προγραμματίσει να μαγειρέψω κριθαράκι με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές. Και επειδή όπως ξέρετε η μαγειρική είναι φαντασία και όρεξη για δοκιμές, αποφάσισα να ετοιμάσω κάτι που να φέρνει σε μεξικάνικο, αλλά χωρίς να θυσιάσω και το κριθαράκι μου.

Taco orzo for website 3

Έβγαλα λοιπόν έναν κιμά που είχα, πήρα τις πιπεριές μου, τη σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι και σκόρδο και έφτιαξα τη γέμιση που φτιάχνω για να βάλω μέσα σε τορτίγιες. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν την έβαλα σε τορτίγιες. Αποφάσισα μέσα στο τηγάνι να προσθέσω λίγο νερό και το κριθαράκι Melissa, το οποίο αγαπάμε στο σπίτι μας. 

taco orzo for website 2

Και αφού πρόσθεσα το κριθαράκι είπα να βάλω και τα έξτρα του. Έβαλα λοιπόν το τριμμένο cheddar, το ανακάτεψα μαζί με τον κιμά και το κριθαράκι, έλιωσε (και μαζί με αυτό λιώσαμε και εμείς) και από επάνω έριξα την φρέσκια ντομάτα, τις ελίτσες και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα οποία του έδωσαν μία φοβερή δροσιά. 

Ε, αυτό ήταν. Όταν έχουμε movie nights στο σπίτι, αυτό το κριθαράκι taco είναι πρώτο στις προτιμήσεις μας. Και μόλις το δοκιμάσετε, θα είναι και στις δικές σας!

Taco orzo for website 1

 

κριθαράκι taco
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 250 γρ. κριθαράκι χονδρό Melissa
  2. ½ κιλό κιμά
  3. 2 κ.σ. λάδι
  4. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  5. 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  6. ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  7. ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  8. 400 γρ. ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματίνια, πολτοποιημένα
  9. 2 κούπες νερό
  10. 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  11. 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
  12. 1 κ.γλ. πάπρικα
  13. ½ κ.σ. ζάχαρη
  14. ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  15. Λίγο αλάτι
  16. 1 ½ κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
Για το γαρνίρισμα
  1. 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  2. 1 κ.σ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  3. 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον μαγειρεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό, αλλά προτιμούμε να το προσθέτουμε λίγο λίγο παρά να έχουμε περισσότερο και να λασπώσει το κριθαράκι), μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
  6. Παρπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και γαρνίρουμε με τη ντομάτα, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  8. Σερβίρεται ζεστό.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.