φαρφάλες με αρακά

Αρακάς. Αυτά τα πράσινα "μπιλάκια" (πείτε μου πόσες από εσάς δεν έχουν ακούσει τα παιδιά τους να τα φωνάζουν έτσι), τα οποία έχουν τρομερά οφέλη για την υγεία. Και κυρίες μου, πρέπει να σας πω ότι - εκτός των άλλων- ο αρακάς έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες 😉

Είμαι σίγουρη ότι η πλειοψηφία από εσάς τον μαγειρεύετε κλασικά λαδερό με την πατατούλα, το καροτάκι και τη ντοματούλα. Λαμπρά. Φοβερό φαγητό η αλήθεια είναι. Ο γιος μου όμως (ο δύσκολος της οικογένειας) δεν το συμπαθούσε αυτό το φαγητό. Καθόλου. Όχι ότι δεν το έτρωγε (φυσικά σε πολύ μικρότερες ποσότητες απ' ότι τρώει τα φαγητά που αγαπάει), γιατί έχουμε πει ότι δεν δίνουμε εναλλακτικές σε ένα παιδί, αλλά ήταν από τα φαγητά που σηκωνόταν από το τραπέζι με μία απογοήτευση. 

Μια μέρα έφτιαχνα μία μακαρονάδα με ροζ σάλτσα -την οποία λατρεύουν όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως- και φυσικά και ο Νικόλας. Είχε τύχει λοιπόν και είχα αγοράσει εκείνη την ημέρα και αρακά. Δεν ξέρω πως το σκέφτηκα, αλλά μόλις ήταν έτοιμη η σάλτσα είπα: "Δε ρίχνω και λίγο αρακά μέσα; Τι έχω να χάσω;" Ε, αυτό ήταν. Επιστρέφει ο μικρός από το σχολείο, βλέπει τη μακαρονάδα και του ανοίγει η ψυχή. Μόλις τελείωσε το φαγητό του είχαν εξαφανιστεί όλα τα "μπιλάκια" από το πιάτο του και το χαμόγελο ευτυχίας ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Και στο δικό μου. 

 

φαρφάλες με αρακά
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 πακέτο φαρφάλες
  2. 2 κούπες αρακά
  3. 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 400 γρ. ντομάτα τριμμένη ή αποφλοιωμένα τοματάκια
  5. 4 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
  6. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. Αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά.
  3. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τον αρακά, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να βράσει, καλύπτοντας το σκεύος για 6-10 λεπτά μέχρι ο αρακάς να μαγειρευτεί και η σάλτσα πήξει.
  4. Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  5. Βράζουμε τις φαρφάλες (ένα λεπτό λιγότερο απ’ ότι λέει η συσκευασία).
  6. Τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.