σφολιατένιο χριστουγεννιάτικο δεντράκι

σφολιατένιο χριστουγεννιάτικο δεντράκι
Για το πέστο
  1. 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. 3 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  4. ¾ κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  5. 1 κούπα ελαιόλαδο
  6. Αλάτι – Πιπέρι
Για το δέντρο
  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. ½ κούπα σάλτσα πέστο
  3. 1 κούπα τυρί κίτρινο, τριμμένο
  4. 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη
Για το πέστο
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
Για το δέντρο
  1. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Απλώνουμε στο μισό κομμάτι το πέστο και στο υπόλοιπο μισό το τυρί.
  3. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από επάνω και το πιέζουμε μαλακά.
  4. Κόβουμε τη σφολιάτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
  5. Χαράζουμε οριζόντιες λωρίδες στο δέντρο και τις στριφογυρίζουμε με το χέρι μας.
  6. Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
  1. Γίνεται και γλυκό αν αντί για πέστο και τυρί απλώσουμε πραλίνα φουντουκιού και μόλις ψηθεί το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.