σαλάτα με κεφτεδάκια φάβας

Σαλάτα με κεφτεδάκια φάβας
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 σαλάτα καπριτσιόζα ΑΒ Βασιλόπουλος
  2. 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  3. 1/2 ρόδι
  4. 1/3 κούπας κουκουνάρι
  5. 100 γρ. φέτα, κομμένη σε τετραγωνάκια
Για τα κεφτεδάκια φάβας
  1. 200 γρ. φάβα
  2. 2 αβγά
  3. 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  5. 1 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  6. ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
  7. 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  8. 100 γρ. γραβιέρα
  9. Αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
  1. 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  2. 1 κ.σ. μέλι
  3. 2 κ.γλ. μηλόξυδο
  4. 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι (το βάζουμε στο τηγανάκι χωρίς λάδι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα).
  2. Σε ένα multi ρίχνουμε τα υλικά του dressing και τα χτυπάμε καλά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
  4. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
  5. Ρίχνουμε το dressing και σερβίρουμε.
Για τα κεφτεδάκια
  1. Βράζουμε τη φάβα σε μέτρια φωτιά (ξαφρίζοντάς την όταν χρειάζεται) και την αφήνουμε να γίνει λίγο χλιαρή.
  2. Χτυπάμε τη φάβα στο multi.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα, τα αβγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαιντανό, τη φρυγανιά, τη γραβιέρα, το λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
  4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.