Κριθαρότο με γαρίδες

Κριθαρότο με γαρίδες
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1/2 κιλό γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
  2. 300 γρ. κριθαράκι
  3. 4 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
  4. 2 σκόρδα, πολτοποιημένα
  5. 1 κρεμύδακι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  6. 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  7. 2-3 φλιτζάνια νερό
  8. Λίγο φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  9. Αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι (ή το βούτυρο) και το σκόρδο.
  2. Μόλις σοταριστεί προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε για λίγο.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το κριθαράκι να μαγειρευτεί ανακατεύοντας ανά διαστήματα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό).
  6. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.