Κρασάτο μοσχάρι με κοφτό μακαρονάκι (και κρυμμένο κολοκυθάκι)

Κρασάτο μοσχάρι με κοφτό μακαρονάκι (και κρυμμένο κολοκυθάκι)
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 500 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μπουκίτσες
  2. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 σκόρδο πολτοποιημένο
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  5. 1 ποτήρι κρασί λευκό
  6. 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  7. 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  8. Αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το λάδι & το σκόρδο και το μοσχάρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  5. Ρίχνουμε το τριμμένο κολοκυθάκι, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (και νερό αν χρειαστεί), το αφήνουμε να ρουφήξει το ζουμί (και να μαγειρευτεί το μακαρονάκι) και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
  1. Προσέχουμε όταν προσθέτουμε νερό (ειδικά πριν να ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια), να το ρίχνουμε λίγο λίγο. Είναι προτιμότερο να προσθέτουμε περισσότερες φορές από το να ρίξουμε πολύ και τα μακαρόνια να γίνουν "λαπάς".
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.