γρήγορο κριθαράκι με φέτα (& κρυμμένη μελιτζάνα & καρότο)

γρήγορο κριθαράκι με φέτα (& κρυμμένη μελιτζάνα & καρότο)
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 300 γρ. κριθαράκι
  2. 120 γρ. φέτα, θριμματισμένη
  3. 400 γρ. ντομάτες φρέσκιες, πολτοποιημένες
  4. 1/2 μελιτζάνα
  5. 1 καρότο
  6. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  7. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Τι κάνουμε:
  1. Ξεφλουδίζουμε την μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει για 20 λεπτά.
  2. Την ξεβγάζουμε και την στεγνώνουμε τις με χαρτί κουζίνας.
  3. Ξεφλουδίζουμε το καρότο.
  4. Βάζουμε τη μελιτζάνα και το καρότο στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν πουρές (προσθέτουμε και 1-2 κ.σ. νερό).
  5. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι το αφήνουμε να μαραθεί για 1-2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα λαχανικά, 1 ποτήρι νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί (προσθέτουμε νερό μόλις βλέπουμε ότι το έχει ρουφήξει το κριθαράκι).
  8. Κλείνουμε τη φωτιά 1-2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι (αναλόγως τα λεπτά που λέει η συσκευασία), προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
  9. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε επάνω στο μάτι για 3-4 λεπτά ακόμα.
  10. Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.
Σημειώσεις
  1. Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι να μη βάλετε πολύ νερό από την αρχή, αλλά να προσθέτετε σιγά σιγά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.