καστανό ρύζι με κιμά και κόκκινα φασόλια

καστανό ρύζι με κιμά και κόκκινα φασόλια
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  2. 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  5. 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  6. 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  7. 1 κ.σ. Worcester sauce
  8. 1 κ.γλ. ξύδι
  9. 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  10. 100 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
  11. Αλάτι, πιπέρι
  12. 400 γρ. ρύζι καστανό
Τι κάνουμε:
  1. Βράζουμε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό, την σάλτσα σόγιας, την Worcester sauce, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι.
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε (ελαφρώς). Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν άλλα 3-4 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε πάνω από το βρασμένο ρύζι (ή αν θέλουμε το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και το ανακατεύουμε).
Σημειώσεις
  1. Μπορούμε να το σερβίρουμε με όποιο άλλο ρύζι θέλουμε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.