αρνάκι στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα πορτοκαλιού

αρνάκι στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα πορτοκαλιού
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 μπούτι αρνιού (περίπου 3 κιλά)
  2. 3 γλυκοπατάτες
  3. 1 κιλό πατάτες
  4. 6-8 καρότα
  5. 6 σκελίδες σκόρδο
  6. Χυμό από 10 πορτοκάλια
  7. 2 κ.σ. μέλι
  8. Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου
  9. 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο (προαιρετικά)
  10. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Τι κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
  2. Πλένουμε καλά το αρνί.
  3. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνουμε 6 μικρές, βαθιές τομές στο μπούτι και βάζουμε μέσα τα σκόρδα, τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει.
  4. Κόβουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και τα καρότα στο σχήμα που θέλουμε.
  5. Τοποθετούμε στη γάστρα το αρνί και τα λαχανικά.
  6. Ρίχνουμε από επάνω αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου.
  7. Περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού
  8. Ρίχνουμε το λάδι και το μέλι.
  9. Τοποθετούμε στο τέλος τα κλωναράκια του δενδρολίβανου.
  10. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. Στη μία ώρα χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη μία ώρα.
  11. *Στα 20 λεπτά από την ώρα που θα βάλουμε το αρνί στο φούρνο αφαιρούμε το δενδρολίβανο.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.