ταλιατέλες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

ταλιατέλες με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 400 γρ. ταλιατέλες
  2. 4 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες
  3. 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  4. 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς. Μόλις πάρουν χρώμα, τις γυρνάμε από την άλλη μεριά.
  2. Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε για 5 λεπτά έξω, τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα και την κλείνουμε καλά. Μετά από 30-40 λεπτά τις βγάζουμε από τη σακούλα και τις καθαρίζουμε με το χέρι (αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους).
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
  5. Βράζουμε τις ταλιατέλες. Πριν τις σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  6. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τις ταλιατέλες, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή) και ανακατεύουμε.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το πέστο που θα περισσέψει σε ένα βαζάκι στο ψυγείο σας.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.