μακαρόνια με καλαμάρια

μακαρόνια με καλαμάρια
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 500 γρ. καλαμάρια
  2. 1 πακέτο μακαρόνια
  3. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  5. 2 σκόρδα, πολτοποιημένα
  6. 700 γρ. ντοματίνια, ξεφλουδισμένα
  7. 1 κούπα λευκό κρασί
  8. αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά.
  2. Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές λωρίδες και έπειτα σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντάς τα.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αλάτι & το πιπέρι, καπακώνουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
  6. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τα καλαμάρια και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
  1. Πως αποφλοιώνουμε τα ντοματίνια εύκολα: Βράζουμε νερό και τα ρίχνουμε μέσα για 2 λεπτά περίπου. Τα αφαιρούμε και ξεφλουδίζουμε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.