farfalle με κολοκυθάκι, κουκουνάρι και σταφίδα

farfalle με κολοκυθάκι, κουκουνάρι και σταφίδα
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 πακέτο farfalle
  2. 1/3 κούπας κουκουνάρια
  3. 3 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα
  4. 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  5. 5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  6. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Βάζουμε σε ένα μπολάκι τις σταφίδες, τις καλύπτουμε με νερό και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε μέχρι να ροδίσουν (1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά). Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε τα σκόρδα & τα αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια & τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τα συχνά, μέχρι να μαλακώσουν (12-15 λεπτά).
  5. Ρίχνουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
  6. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.