μπακαλιάρος με πατάτες & σπανάκι στο φούρνο

μπακαλιάρος με πατάτες & σπανάκι στο φούρνο
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 500-600γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  2. 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  3. 750 γρ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  4. 1 κουτάκι αποφλοιωμένα ντοματάκια
  5. 1 κούπα λευκό κρασί
  6. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  7. 150 γρ. σπανάκι
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή μία κατσαρόλα) ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες), ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  4. Μεταφέρουμε το υλικό σε ένα ταψί και από τοποθετούμε από πάνω το μπακαλιάρο.
  5. Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.