κρέπες σπανακιού

κρέπες σπανακιού
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 80 γρ. σπανάκι, σωταρισμένο
  2. 600 ml. φρέσκο γάλα
  3. 30 γρ. βούτυρο
  4. 2 αυγά
  5. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 κ.σ. ζάχαρη
  7. 1 κ.γλ. αλάτι
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μισό γάλα και λιώνουμε μέσα το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε (δεν τα χτυπάμε).
  4. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι) και κάνουμε μία λακούβα στη μέση.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου μέσα στη λακούβα και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
  6. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 10 λεπτά.
  8. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο (ίσα ίσα για να μην κολλήσουν οι κρέπες) και προσθέτουμε από το μείγμα 1 κουτάλα της σούπας.
  9. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
  10. Τις γεμίζουμε με ό,τι αλμυρό τραβάει η όρεξή μας (τυριά, γαλοπούλα, ζαμπόν, κοτόπουλο, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, μπεσαμέλ κ.ά.), τις τυλίγουμε, τις ξαναβάζουμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά να ζεσταθούν και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε να τις διατηρήσετε αφού της έχετε μαγειρέψει στην κατάψυξη μέσα σε διάφανη μεμβράνη για μία εβδομάδα.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.