παστίτσιο “ορφανό”

παστίτσιο "ορφανό"
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  2. 200 γρ. γραβιέρα (100 γρ. για τα μακαρόνια και 100 γρ. για τη μπεσαμέλ)
  3. 2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  4. Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Για τη σάλτσα
  1. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
  3. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 2 κολοκυθάκια, τριμμένα στο multi
  5. 2 καρότα, τριμμένα στο multi
  6. αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Για τη μπεσαμέλ
  1. 1,5 lt γάλα
  2. 5 κ.σ. βούτυρο
  3. 10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  5. 2 κρόκους αυγών
  6. 100 γρ. γραβιέρα
Για τη σάλτσα
  1. Πλένουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται (προσθέτουμε λίγο νερό, για να γίνουν σαν πουρές).
  2. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο multi.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα πολτοποιημένα λαχανικά, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει.
Για τη μπεσαμέλ
  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  3. Μόλις ξεκινάει να πήζει, την βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια, 1 λεπτό λιγότερο απ΄ότι λέει η συσκευασία και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τα μακαρόνια μαζί με τη μισή γραβιέρα & 5 κουτάλες μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε.
  7. Απλώνουμε από επάνω την κόκκινη σάλτσα.
  8. Απλώνουμε από επάνω τη μπεσαμέλ.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  10. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.