σούπα με κόκκινη φακή

σούπα με κόκκινη φακή
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 250 γρ. κόκκινες φακές
  2. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  4. 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  5. 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  6. 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά τετραγωνάκια
  7. 1.200 ml ζωμό λαχανικών
  8. Χυμό από ένα λεμόνι
  9. 1 φύλλο δάφνης
  10. αλάτι
  11. (ελάχιστο) πιπέρι καγιέν
Τι κάνουμε:
  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα, τις πατάτες και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
  3. Ρίχνουμε τις φακές και το ζωμό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  4. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου (μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, οι πατάτες και τα καρότα).
  5. Προσθέτουμε τη δάφνη, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  6. Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή την βάζουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε, αν θέλετε, να μην την πολτοποιήσετε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.