σούπα με ρεβύθια και κοφτό μακαρονάκι

σούπα με ρεβύθια και κοφτό μακαρονάκι
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  3. 2 καρότα, κομμένο σε κυβάκια
  4. 1/2 σέλερι, ψιλοκομμένο
  5. 60 γρ. κοφτό μακαρονάκι (μικρό)
  6. 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  7. 1 φύλλο δάφνης
  8. 1 1/2 lt. ζωμό λαχανικών
  9. 80 ml. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (passata)
  10. 70 γρ. ρεβύθια
Τι κάνουμε:
  1. Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό και τα μουλιάζουμε για να μαλακώσουν.
  2. Βράζουμε τα μακαρονάκια al dente, βάση των οδηγιών της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τα ρεβύθια.
  6. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
  7. Προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σημειώσεις
  1. Όταν μουλιάζετε όσπρια, βάλτε τη διπλή ποσότητα και διατηρήστε όσα περισσέψουν στην κατάψυξη. Θα έχετε έτσι έτοιμα μουλιασμένα όσπρια για το επόμενο μαγείρεμα.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.