παστίτσιο με κινόα

παστίτσιο με κινόα
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 κούπα κινόα, βρασμένη
  2. ¾ κούπας παρμεζάνα για πασπάλισμα
Για τον κιμά
  1. 500 γρ. κιμά
  2. 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (ή αποφλοιωμένα ντοματάκια)
  3. 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 1/3 κούπας κρασί
  6. 2 κούπες νερό
  7. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. Αλάτι, πιπέρι
  9. ½ κ.γλ. ζάχαρη
Για τη μπεσαμέλ
  1. 4 κ.σ. βούτυρο
  2. 7 κ.σ. ρυζάλευρο
  3. 1 lt γάλα
  4. 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  5. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  6. Aλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε για τον κιμά
  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, μέχρι να ψηθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το κρασί και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Τι κάνουμε για τη μπεσαμέλ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  3. Μόλις ξεκινάει να πήζει, την βγάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Τι κάνουμε
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεβγάζουμε καλά και βράζουμε την κινόα
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κινόα μαζί με 2 κούπες νερό.
  2. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ρουφήξει η κινόα όλο το νερό.
  3. Ανακατεύουμε τον κιμά με την βρασμένη κινόα.
  4. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τη μισή μπεσαμέλ, από πάνω τον κιμά με την κινόα και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  5. Πασπαλίσουμε με την παρμεζάνα.
  6. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.