γεμιστή ψητή πατάτα

γεμιστή ψητή πατάτα
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 4 πατάτες
Τι κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες να φύγουν τα χώματα.
  3. Τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή με μία πετσέτα και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο.
  4. Τις ψήνουμε για 50-70 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος της πατάτας).
  5. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ανοίγουμε στη μέση και τις γεμίζουμε.
ΓΕΜΙΣΗ 1
  1. Ανακατεύουμε 1 γιαούρτι, 3 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο και λίγο λάδι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσουν.
ΓΕΜΙΣΗ 2
  1. Ανακατεύουμε 200 γρ. τόννο, 6 φύλλα ψιλοκομμένο μαρούλι, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, λίγο άνηθο, 2 κ.σ. μαγιονέζα, 3 κ.σ. γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
ΓΕΜΙΣΗ 3
  1. Ετοιμάζουμε σάλτσα κιμά για μακαρόνια και από επάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί γκούντα.
ΓΕΜΙΣΗ 4
  1. Αφαιρούμε λίγη από την ψίχα της πατάτας και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Την αναμειγνύουμε μαζί με 1 αβοκάντο, 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, 1 κ.σ. χυμό λάιμ, 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια & λίγο αλάτι και την ξαναβάζουμε μέσα στην πατάτα.
ΓΕΜΙΣΗ 5
  1. Αναμειγνύουμε 200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, 140 γρ. καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. κάπαρη, και 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.