Pizza με βάση κουνουπιδιού

Pizza με βάση κουνουπιδιού
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 κουνουπίδι (μετά την πολτοποίηση θα πρέπει να είναι 2-3 κούπες)
  2. 1/2 κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  3. 1/4 κούπας μοτσαρέλα, τριμμένη
  4. 1 αυγό
  5. Λίγο πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδου
Τι κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-7 λεπτά.
  3. Περνάμε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει, το τυλίγουμε στην πετσέτα και το στύβουμε για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αυτό το κάνουμε για να έχουμε μία τραγανή βάση).
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αυγού) και τα ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά.
  7. Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχουμε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή.
  8. Το ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  9. Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.
  10. Ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.