Σουτζουκάκια γαλοπούλας (με σπαράγγια)

Σουτζουκάκια γαλοπούλας (με σπαράγγια)
Για τη σάλτσα
  1. ¼ κούπας ελαιόλαδο
  2. 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 400 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες ή ένα κουτάκι αποφλοιωμένα ντοματάκια
  5. Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Για τα κεφτεδάκια
  1. 600 γρ. κιμάς γαλοπουλας
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 2 σπαράγγια
  4. 1 σκόρδο
  5. 1 αυγό
  6. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  7. ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
  8. Αλεύρι
  9. 1 πακέτο spaghetti
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό (βαθύ) τηγάνι, σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Μόλις σωταριστούν, ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σπαράγγια και τα πολτοποιούμε.
  4. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  5. Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα (η οποία έχει πάρει βράση).
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για μία ώρα (προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται).
  7. Τα σερβίρουμε με μακαρόνια.
Σημειώσεις
  1. Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σπαράγγια με 1 μεγάλο κολοκυθάκι
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.