Πουρές αγκινάρας

Πουρές αγκινάρας
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 2 αγκινάρες πολτοποιημένες
  2. 1 κιλό πατάτες
  3. 1 κούπα γάλα πλήρες
  4. 2 κ.σ. βούτυρο
  5. Αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Βράζουμε τις καρδιές από 2 αγκινάρες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό το οποίο έχουμε αλατίσει. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες 35-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  3. Κρατάμε λίγο νερό μέσα στο οποίο έβραζαν οι πατάτες για να το χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί στον πουρέ (αν μας βγει σφιχτός).
  4. Βάζουμε τις πατάτες ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις αγκινάρες, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε είτε με το μίξερ χειρός, είτε με το πρες πουρέ.
Σημειώσεις
  1. Επειδή είναι μία γεύση λίγο ιδιαίτερη και διαφορετική από τον κλασικό πουρέ πατάτας που έχουν συνηθίσει τα παιδιά, σερβίρετέ τους το με κοτόπουλο πανέ, που είναι κάτι αγαπημένο.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.