Κροκέτες μπακαλιάρου (με κουνουπίδι)

Κροκέτες μπακαλιάρου (με κουνουπίδι)
Για το κουρκούτι
  1. • 1 κουτάκι μπύρα
  2. • 1 πρέζα αλάτι
  3. • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. • 1 κ.σ. baking powder
  5. • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μπύρα.
  6. • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλάτι, το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε συνεχώς.
Για τις κροκέτες
  1. • 100 γρ. κουνουπίδι
  2. • 500 γρ. ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  3. • Καλαμπολέλαιο για τηγάνισμα
  4. • Βράζουμε για 5 λεπτά το κουνουπίδι και το χοντροκόβουμε στον τρίφτη ή στο muti
  5. • Μαδάμε τον μπακαλιάρο με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια.
  6. • Ρίχνουμε στο κουρκούτι το μπακαλιάρο και το κουνουπίδι.
  7. • Το αφήνουμε για 15 λεπτά.
  8. • Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί πολύ, παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  9. • Τηγανίζουμε μεχρι να ροδοκοκκινίσουν οι κροκέτες.
  10. • Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.