Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (χωρίς γλουτένη)
  2. 1 χταπόδι
  3. 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 4 κρεμμύδια
  5. 3-4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  6. 1 κ.σ. πελτέ
  7. 2 κ.σ. μέλι
  8. 1 φύλλο δάφνης
  9. 1-2 καυτερές πιπερίτσες
Τι κάνουμε:
  1. Βράζoυμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  2. Κόβουμε τα 4 κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, όπως στη χωριάτικη σαλάτα.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, ρίχνουμε λάδι και τα κρεμμύδια.
  4. Μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ, το μέλι, τη δάφνη και τις πιπερίτσες και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Βράζουμε τα μακαρονάκια 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
  7. Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 1 λεπτό.
Σημειώσεις
  1. Μη φοβηθείτε τις πιπερίτσες. Δίνουν αυτό το "κάτι άλλο" σε αυτό το πιάτο. Άντε, αν φοβάστε, βάλτε μόνο μία 😉
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.