Γλυκόξινο κοτόπουλο

Γλυκόξινο κοτόπουλο
Για το κοτόπουλο
  1. 750 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο για σαλάτα
  3. 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  4. 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  5. 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  6. 1/3 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  7. Αλάτι, πιπέρι
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
  1. ¼ κούπας κέτσαπ
  2. ¼ κούπας ξίδι (κατά προτίμηση ρυζιού)
  3. 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  4. 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  5. ¾ κούπας νερό
Τι κάνουμε:
  1. Ρίχνουμε με ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) για τη γλυκόξινη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το νερό και την σιγονράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχτι να μείνει η μισή.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο νερό και το μαγειρεύουμε (προσθέτουμε νερό όταν τελειώνει, μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο).
  4. Μόλις μαγειρετεί (θα έχει ροδίσει από έξω), το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά (να μη μαλακώσουν πολύ).
  6. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη γλυκόξινη σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις
  1. Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες ή χοιρινό κρέας.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.