Quiche Loraine χωρίς γλουτένη

Quiche Lorraine χωρίς γλουτένη
Για τη ζύμη
  1. 250 γρ. φαρινάπ χωρίς γλουτένη
  2. 60 γρ. βούτυρο
  3. 60 γρ. μαργαρίνη
  4. ½ κ.σ. ζάχαρη
  5. ½ κ.γλ. αλάτι
  6. 1 αυγό
  7. ➢ 2 κ.σ. γιαούρτι
Για τη γέμιση
  1. 500 ml. κρέμα γάλακτος
  2. 3 φέτες χοντρά κομμένο ζαμπόν (50 γρ. έκαστη), κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια
  3. 2 φέτες χοντρά κομμένη γαλοπούλα (50 γρ. έκαστη), κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
  4. 4 αυγά
  5. 1/3 κούπα γάλα εβαπορέ, με χαμηλά λιπαρά
  6. Αλάτι, πιπέρι
  7. 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Τι κάνουμε:
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Μαζεύουμε τη ζύμη με λαδωμένα χέρια και την τυλίγουμε σε μία διάφανη μεμβράνη.
  3. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά (μπορούμε να την αφήσουμε όσο θέλουμε μετά, αρκεί να περάσουν τα 20 λεπτά).
  4. Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά μαγειρέματος (λαδόκολλες), το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε με έναν πλάστη (να έχει πάχος 1-1,5 εκ.).
  5. To απλώνουμε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα (το αναποδογυρίζουμε με τη λαδόκολλα), την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από την παρμεζάνα).
  2. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση.
  3. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε την quiche για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.