Pizza (με όλο τον μπαξέ)

Pizza (με όλο το μπαξέ)
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  2. 1 σκόρδο
  3. 1 πράσο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  4. 1 πιπεριά (πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη), κομμένη σε τετράγωνα
  5. 1 καρότο, κομμένο
  6. 1 κολοκυθάκι, κομμένο
  7. 3-4 σπαράγγια, κομμένα
  8. 3 ντομάτες, πολτοποιημένες
  9. 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  10. Αλάτι, πιπέρι
  11. Ρίγανη
  12. Ζάχαρη
  13. Μεγάλες αραβικές πίτες
  14. Τυρί μοτσαρέλα (ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας μας)
  15. Αλλαντικό της αρεσκείας μας
Τι κάνουμε:
  1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, την πιπεριά, το καρότο, το κολοκυθάκι και τα σπαράγγια.
  2. Μόλις μαθαρούν λίγο, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και 1/2 κούπα νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 περίπου λεπτά.
  3. Μόλις δέσει η σάλτσα, την πολτοποιούμε με το ειδικό μηχάνημα ή την βάζουμε στο μπλέντερ.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα σε ένα ταψί (στο οποίο έχουμε βάλει από κάτω λαδόκολλα για να βγαίνει πιο εύκολα), ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, το τυρί, το αλλαντικό (και -προαιρετικά- κομμένα λαχανικά).
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
  1. Στη συγκεκριμένη σάλτσα μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικό θέλουμε.
  2. Η σάλτσα που θα περισσέψει μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.