Fusili με πέστο αγκινάρας

Fusili με πέστο αγκινάρας
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1 κούπα αγκινάρες βρασμένες
  2. 400 γρ. fusili
  3. 1/4 κούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  4. ½ κούπα παρμεζάνα
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. ¼ κούπας ελαιόλαδο
  7. αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
  1. Βράζουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν (τις ελέγχουμε με ένα πιρούνι).
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
  4. Βράζουμε τα fusilli. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  5. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή).
Σημειώσεις
  1. Η αγκινάρα δε φαίνεται καθόλου. Αυτό που μένει σαν γεύση είναι μία κρεμώδης αίσθηση τυριού.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.