Double Cheeseburger (με μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά)

Double cheeseburger (με μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά)
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 1/4 της κούπας πουρέ μπρόκολου + κόκκινης πιπεριάς
  2. 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 1 αυγό
  5. 50 ml. ελαιόλαδο
  6. 4 γεμάτες κ.σ. νιφάδες βρώμης
  7. Στρογγυλά ψωμάκια για burger
  8. 1. κ.γλ. ξύδι
  9. 1 κ.σ. ρίγανη
  10. Αλάτι, πιπέρι
  11. Τυρί της αρεσκείας σας σε φέτες
Τι κάνουμε:
  1. Βράζουμε (ή μαγειρεύουμε στον ατμό) το μπρόκολο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (το περίσσευμα το κρατάμε στην κατάψυξη στα ειδικά σακουλάκια και το χρησιμοποιούμε σε μελλοντικές συνταγές).
  2. Σε ενα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά.
  3. Τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι.
  4. Προσθέτουμε τον πουρέ του μπρόκολου, το αυγό, το λάδι, τις νιφάδες βρώμης, το ξύδι, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
  5. Αφήνουμε το μπολ για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
  6. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  7. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά (για πιο αφράτα μπιφτέκια, μπορείτε να τα ψήσετε μέσα σε ταψί με λάδι ή νερό και λάδι ή νερό και λίγη μουστάρδα ή νερό και κρασί).
  8. Τα σερβίρουμε ανάμεσα σε στρογγυλό ψωμάκι που θα ζεστάνουμε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, με τυρί, κέτσαπ, ροδέλες ντομάτας, κρεμμύδι και μαρούλι.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.