κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη

κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 250 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη
  2. 100 γρ. βούτυρο
  3. 2 αυγά
  4. 60 γρ. ζάχαρη
  5. 100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  6. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  7. 1 κ.γλ. ροδόνερο
  8. Άχνη ζάχαρη
Τι κάνουμε:
  1. Βάζουμε το αμύγδαλο στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα πορτοκαλιού και το αμύγδαλο και τα ρίχνουμε στον κάδο.
  5. Προσθέτουμε το ροδόνερο.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί γύρω από το φτερό.
  7. Την τυλίγουμε σε μία διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  8. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μακρόστενο σχήμα.
  9. Τους τοποθετούμε επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και τους ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά (σκεπασμένους με αλουμινόχαρτο).
  10. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.