κριτσίνια με ζαμπόν χωρίς γλουτένη

Κριτσίνια με ζαμπόν χωρίς γλουτένη
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 200 γρ. αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη
  2. Χοντροκομμένο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
  3. 100 γρ. ξινόγαλα
  4. 1 αυγό
  5. ½ κ.σ. ζάχαρη
  6. ½ κ.γλ αλάτι
  7. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. 1 ασπάδι χτυπημένο
Τι κάνουμε:
  1. Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.
  3. Ανοίγουμε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας να γίνουν επίπεδα.
  4. Τοποθετούμε επάνω τους το ζαμπόν (διαγώνια) και "τυλίγουμε" τη ζύμη γύρω από το ζαμπόν.
  5. Τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Τα αλείφουμε με το ασπράδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σημειώσεις
  1. Αντί για ζαμπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.