Βασιλόπιτα (χωρίς γλουτένη)

Βασιλόπιτα (χωρίς γλουτένη)
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 450 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  2. 100 γρ. ρυζάλευρο
  3. 1 κ.γλ. λιναρόσπορο χτυπημένο
  4. ½ κ.γλ. baking powder
  5. 225 γρ. βούτυρο σε θερμoκρασία δωματίου
  6. 2-2 ½ κούπες ζάχαρη
  7. 4 αυγά
  8. ¼ κούπας γάλα
  9. ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
  10. Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  11. 1 ½ κούπα τριμμένο αμύγδαλο ξασπρισμένο (όχι πάρα πολύ χτυπημένο)
  12. 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  13. 1/2 κούπα κονιάκ
Για το γλάσο
  1. 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  2. 150 γρ. βούτυρο
  3. 1½ – 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  4. Kόκκινα φρούτα (σμέουρα, φραγκοστάφυλλα, βατόμουρα, μύρτιλα)
Τι κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι χ.γ., το ρυζάλευρό, το baking powder και το λιναρόσπορο.
  3. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.
  5. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αμύγδαλο και το κονιάκ.
  6. Ρίχνουμε το μίγμα των αλεύρων μαζί με το γάλα και το πορτοκάλι και χτυπάμε.
  7. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στον αέρα.
  8. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας το γλάσο με το φρέσκο τυρί κρέμα και στολίζουμε με κόκκινα φρούτα του δάσους.
Για το γλάσο
  1. Χτυπάμε τα υλικά με ένα μίξερ για μισό λεπτό.
Σημειώσεις
  1. Καλό θα είναι να την ετοιμάσετε 2 μέρες πριν. Όχι περισσότερες.
  2. Το γλάσο το ετοιμάζουμε, το βάζουμε στο ψυγείο και το απλώνουμε πριν σερβίρουμε τη βασιλόπιτα.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.