Μηλόπιτα

Μηλόπιτα
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 6 μήλα πράσινα
  2. 1 ξυλάκι κανέλας
  3. 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  4. 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  5. 1 κούπα νερό
Για τη ζύμη
  1. 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 200 γρ. ζάχαρη
  3. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  4. 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  5. 1 φλ. καφέ κονιάκ
Τι κάνουμε:
  1. Βάζουμε τα μήλα μαζί με τις κανέλες, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (περίπου 40-45 λεπτά). Αν δεν έχουν πιει το ζουμί τους, τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
  4. Βγάζουμε το μίγμα από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά μας.
  5. Βγάζουμε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας ένα «τοιχάκι» (για να μπει μέσα η γέμιση)
  6. Γεμίζουμε με τα μήλα και απλώνουμε.
  7. Με το υπόλοιπο ζυμάρι φτιάχνουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε επάνω από τη γέμιση.
  8. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 190 βαθμούς (στις αντιστάσεις).
Σημειώσεις
  1. Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 6 μήλα με 6 άλλα φρούτα (π.χ. 3 μήλα, 2 αχλάδια, 1 μπανάνα ή ό,τι άλλο συνδυασμό θέλετε).
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.