carrot cake

carrot cake
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 300 γρ. τριμμένα καρότα
  2. 300 γρ. καστανή ζάχαρη (κατά προτίμιση μαλακιά)
  3. 280 ml. αραβοσιτέλαιο
  4. 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  5. 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  6. 2 κ.γλ. κανέλα
  7. 3 μικρά αυγά χτυπημένα
  8. Χυμό από 1 ½ πορτοκάλι
Τι κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα
  6. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
  7. Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.