κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο

κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  2. 1 κούπα ρύζι βρασμένο
  3. ½ κούπα πουρέ γλυκοπατάτας
  4. 1/3 κούπας πουρέ μπρόκολου
  5. ½ κούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
  6. ¼ κούπας γάλα
  7. 2 αυγά, χτυπημένα
  8. 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  9. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  10. αλάτι
Τι κάνουμε:
  1. Βράζουμε το ρύζι (σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με μιάμιση κούπα νερό και μόλις πάρει βράση το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να γίνει μαλακό).
  2. Βράζουμε την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύουμε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιούμε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί.
  4. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ρύζι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.
  7. Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε την τριμμέμνη φρυγανιά.
  8. Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μείγμα του αυγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε νωρίτερα, τα ζεσταίνουμε πριν τα σερβίρουμε 5 λεπτά στο φούρνο.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε αντί για μπρόκολο να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκι.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.