ginger cake

ginger cake
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 250 γρ. καστανή ζάχαρη μαλακιά
  3. 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  4. 4 αυγά
  5. 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 2 κ.γλ. baking powder
  7. 1 1/2 κ.γλ. κανέλα
  8. 1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  9. 1/2 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη
  10. 1 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
Τι κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας.
  5. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθει.
  7. Ψήνουμε για 45-55 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.