spring rolls

spring rolls
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 300 γρ. φασολάκια
  2. 300 γρ. καρότα
  3. 300 γρ. κολοκυθάκι
  4. 1 κονσέρβα φύτρες φασολιού (προαιρετικά)
  5. 1 ξερό κρεμμύδι
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. 4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  8. ¼ κούπας σάλτσα σόγιας
  9. Αλάτι, Πιπέρι
  10. 50 μεσαία φύλλα για spring rolls (τα βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με υλικά για ασιατική κουζίνα)
Τι κάνουμε:
  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσει το σκόρδο το αφαιρούμε από το τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το καρότο και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα φασολάκια και το κολοκυθάκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη σόγια, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 13-15 λεπτά ακόμα με σκεπασμένο καπάκι.
  7. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  8. Τοποθετούμε λίγη γέμιση (αναλόγως πόσο χοντρά θέλουμε να γίνουν) στη μέση του φύλλου και τυλίγουμε .
  9. Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  10. Σερβίρουμε με sweet and chilli sauce (προαιρετικά).
Σημειώσεις
  1. Αν δε θέλετε να τα καταναλώσετε όλα την ημέρα που θα τα ετοιμάσετε, τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη. Την ημέρα που θα τα μαγειρέψετε, είτε τα βγάζετε μερικές ώρες πριν από την κατάψυξη να ξεπαγώσουν και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά, είτε τα τηγανίζετε κατεψυγμένα, αλλά σε χαμηλή φωτιά.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.