banana bread

Ξυπνάς Σάββατο πρωί (από το αξημέρωτο, λόγω συνήθειας). Τα παιδιά κοιμούνται και επικρατεί (για πόσο ακόμα δεν ξέρεις) η απόλυτη ηρεμία στο σπίτι. Απολαμβάνεις τον καφέ σου, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου τριγυρίζει η στιγμή που θα ακούσεις το "Μαμά, πού είσαι;" και πέντε λεπτά αργότερα το "Μαμά, πεινάω."

Τα Σαββατοκύριακα ενδείκνυνται πάντα για μαγειρικές. Δεν έχεις δουλειά, έχεις περισσότερη ώρα να αφιερώσεις στην κουζίνα σου και θέλεις βρε αδερφέ να φτιάξεις κάτι πιο ιδιαίτερο. Κάτι που ίσως να μην έφτιαχνες μία καθημερινή και ένα treat το οποίο να μην έδινες κάθε μέρα στα παιδιά σου. 

Αυτό το banana bread είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση. Ένα ψωμοκέικ τόσο λαχταριστό και γευστικό το οποίο όχι μόνο μπορείς να δώσεις για πρωινό, αλλά το δίνεις άνετα στο μικρό για απόγευμα, συνοδεία ενός φρέσκου χυμού φρούτων, και βλέπεις να σχηματίζεται στο πρόσωπό του μία θεόρατη έκφραση ικανοποίησης και χαράς.

Enjoy λοιπόν!

 

banana bread
Τι χρειαζόμαστε:
  1. 2 μπανάνες ώριμες, λιωμένες
  2. 1 αυγό
  3. 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  4. 50 γρ. λευκή ζάχαρη
  5. 40 γρ. αραβοσιτέλαιο
  6. 70 γρ. γιαούρτι
  7. 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  8. 150 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  9. ½ κ.γλ. baking powder
  10. ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  11. 1 spread τυριού κρέμα με σοκολάτα
Τι κάνουμε:
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, τις ζάχαρες, το αραβοσιτέλαιο, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Προσθέτουμε τις μπανάνες.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
  4. Σε μία φόρμα για ψωμί, βουτυρωμένη και αλευρωμένη, ρίχνουμε το μισό μείγμα του ψωμιού.
  5. Απλώνουμε το spread και ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Mamaknows http://mamaknows.gr/

Comments are closed.